Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Valsts pret tautu?
Publicēts 14. maijā, 2008.
Patiešām nezinu, kā vēl lai to nosauc. Var, protams, arī vienkāršāk - Godmanis pret arodbiedrībām. Taču zemteksts saglabājas tas pats gribot negribot - jo ir sācies acīmredzams mēģinājums devalvēt arodbiedrību aktivitātes, lai novērstu uzmanību no būtiskā.

Nav man jāatgādina Jums ne t.s. "lietussargu revolūcija", ne citas aktivitātes, kurās aktīvi pasākušas iesaistīties Latvijas arodbiedrības. Protams, vislielākā "cepšanās" ir par LBAS savāktajiem parakstiem, atbalstot grozījumus LR Satversmē, dēļ kā tautas kalpiem nu nāksies organizēt referendumu. Protams, tautas kalpiem tas ir kā īlens dibenā - un sākas kurnēšana. Šodien jau Godmaņa k-gs publiski sācis dzīt vētru tējas glāzē, apvainodams LBAS par mistiskiem, neatklātiem finansētājiem, kas devuši naudu šai akcijai.

Sīkāk: http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=20943741

Kā redzams pēc raksta, Godmanis pauž viedokli, ka šādu akciju gadījumā esot jābūt "kristālskaidriem finansēšanas avotiem" utt. Kurš nu būtu runājis, jāsaka... Piedevām, sabiedriskām organizācijām, atšķirībā no politiskām, nebūt nav jāpublisko savi ziedotāji, tikai jāiesniedz ikgada pārskats attiecīgās institūcijās, kuras pēc tam izvērtē iespējamās nelikumības, ja tādas tiek atrastas. Tomēr LBAS ir nākusi pretī sabiedrībai un pāris stundas vēlāk atklājusi savas kampaņas finansētājus. Gaidīsim, kāds nu būs valdības nākamais gājiens...

Sīkāk: http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=20944821

Nobeigumā citēšu kādu no komentāriem aiz DELFI raksta, kas pilnā mērā izsaka arī manu attieksmi pret šo: "Neviens LBAS finansētājs nevarētu pierunāt nevienu normālu cilvēku iet parakstīties par tiesībām atlaist saeimu, ja šī pati saeima tautai nebūtu līdz pēdējam noriebusies." 


Komentāri (1)
Chirix: Protams arodbiedrības nav pārkāpušas likumu - ziedotāji jāpublisko gada pārskatā. Tas katram skaidrs. Prieks, ka LBAS tomēr publicēja to sarakstu, nedodot valdošajiem iespēju vērpt intrigas un novirzīt uzmanību no būtiskā. Krīgera akcijas manās acīs vēl par pāris punktiem pacēlušās.
14/05/2008 12:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: