Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Teātra studija „Hamlets” uzņem jaunus dalībniekus
Publicēts 7. augustā, 2009.
Latvijas Aktieru savienības prezidenta Rolanda Zagorska vadītā teātra studija „Hamlets” izsludina dalībnieku uzņemšanu jaunajā mācību grupā. Studijā, kura darbojas jau kopš 1998. gada, Jums būs iespēja apgūt skatuves runu, kustību un specifisko psiholoģiju, kā arī, protams, praktiskās nodarbības skatuves darbībā.

Studijas kādreizējie audzēkņi šobrīd darbojas profesionālajos Latvijas teātros, strādā kino un TV industrijā, paši veido savas šovprogrammas. Nesenākos studijas mācību dalībniekus Jūs varat ieraudzīt darbībā, atnākot uz teātri Jāņa sētā 5 kādā no sezonas trešdienām – sekojiet afišai mājaslapā www.hamlets.lv!

Rolands Zagorskis (studijas vadītājs): „Teātra studija palīdzēs Jums  saskarsmē ar sabiedrību, mazinot dažkārt esošo  nedrošību, uzstāties publikas priekšā, bet, ja esat nolēmis savu dzīvi saistīt ar teātri, kino vai TV, arī tad mūsu  studija jums lieti noderēs. Lai spēlētu klavieres, vispirms ir jāapgūst, piemēram, ar ko atšķiras melnie taustiņi no baltajiem. Tāpat arī teātrī ir savi likumi, knifi un nianses.”

Lūk, ko par studiju saka tās bijušie audzēkņi:

Elīna: „Studijā gāja dažādi, reizēm ļoti labi, reizēm grūti – taču tas noteikti ir man daudz devis. Iemācījos daudz jauna saistībā ar teātri, ieguvu jaunus draugus, sāku piedalīties arī improvizācijas izrādēs teātrī „Hamlets”. Studijas nodarbības ir arī ļoti noderīgas kā iesildīšanās pirms improvizācijas izrādēm, lai iemācītos un atkārtotu klasiskās tehnikas un paņēmienus.”

Agija: „Nodarbības teātra studijā man deva fantastisku ieskatu improvizācijas teātra pasaulē un jaunas zināšanas, tāpat jaunus draugus. Iemācījos atvērties pasaulei, aizmirst tādu vārdu savienojumu kā „es nevaru”. Mācoties gāja kā pa kalniem, nācās pārkāpt pāri saviem kompleksiem – pat par tādiem, par kuru esamību sevī līdz šim nebiju nojautusi. Taču katra uzvarētā cīņa pašai ar saviem dēmoniem ir bijusi tā vērta. Studijā iemācījos izdzīvot katru dzīves situāciju tādu, kāda tā ir konkrētajā mirklī, nevis pirms vai pēc tam – tas noder ne tikai uz skatuves, bet arī vispār dzīvē, lai to dzīvotu labāk un interesantāk.”

Anete: „Mācības teātra studijā man ir devušas iespēju spēlēt uz skatuves, esmu iepazinusies ar lieliskiem cilvēkiem, iemācījusies pārvarēt uztraukumu un bailes riskēt. Un vēl studija man devusi iespēju pavadīt ideālus trešdienu vakarus, uzstājoties improvizācijas teātrī!”

Jānis: „Studija deva motivāciju nodarboties ar improvizāciju un teātri kā tādu nopietnāk. Šīs nav pilnvērtīgs improvizācijas teātra kurss, ir dots pārāk maz laika, taču labs atspēriena punkts un dzinulis attīstīties.”

Anita: „Šeit esmu attīstījusies gan pati, gan attīstījusi visas iespējamās maņas un iemaņas, kas jāpielieto uz skatuves. Šī studija ir noderīga ikvienam, kas vēlas kvalitatīvi dzīvot, neatkarīgi no tā – uz skatuves vai tikai, raugoties uz to no malas.”

PIRMĀ NODARBĪBA  - 2. septembrī  pl. 16.00.
Dalībnieku vecums – sākot no 14 gadiem.
Adrese: teātris-klubs „Hamlets”, Jāņa sēta 5 (2. stāvs), Vecrīgā


Komentāri (3)
Agnese: Sveiki, vai var pieteikties studijai, kaut gan mācību gads jau iet uz beigām? Un kāda ir mācību cena?
Jau iepriekš, Paldies!
17/02/2012 23:57
una: Nuu, man šī skola patīk!
13/05/2018 18:50
Zaiga: Nav jau ciet?
02/09/2018 16:47
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: