Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
ShishaClub: Ūdenspīpes iegāde
Publicēts 21. aprīlī, 2008.
Nolēmu (vismaz pagaidām, kamēr nav parādījies kas atbilstošāks) publicēt šo tēmu sadaļā "Kultūra un māksla" - jo tieši tā es šo lietu uztveru. Ūdenspīpes un cigarešu smēķēšana manā prātā ir tikpat "salīdzināmas" kā dārga konjaka degustācija ar šņabja dzeršanu vārtrūmē. Bet nu pie tēmas.

Ūdenspīpes iegāde sākas ar pastaigu pa veikaliem. Nu jau vairs nav tik grūti kā agrāk, kad ūdenspīpes varēja iegādāt vien pāris veikalos visā valstī; tagad piedāvājums ir gana liels, jāspēj tikai izvēlēties. Tradicionāli pirmā apstāšanās notiek pie ūdenspīpes garuma. Kur tad īsti ir starpība?

Jāatceras fakts, ka ūdenspīpei ir divas galvenās funkcijas - dūmu atdzesēt un dūmu izfiltrēt. Pirmais ir pamanāmāks, tāpēc daudzi saka, ka maza pīpe ir ne sliktāka par lielo - tā pati labā garša utt. Bet otrā aspekta kvalitāte diemžēl kļūst pamanāma tikai pēc gadiem, kad sāk klibot veselība... Un tā gan ir diezgan lielā mērā atkarīga no pīpes apmēriem. Protams, ja abos gadījumos pats lietotājs vispār zina, ko dara. Taču par to mēs runāsim citu reizi.

Pirms pirkuma veikšanas domās pārskaitiet visas nepieciešamās detaļas, lai pārdevēja Jums noteikti iesaiņotu visu, kas pie komplekta piederas. Ūdenspīpe sastāv no divām pamatdaļām - ūdens rezervuāra (1) un metāla virsdaļas (2). Abas tiek savienotas ar vītni vai, visbiežāk, vienkārši saspraudumā ar blīvi (3). Pie ūdenspīpes virsdaļas ir pievienota gara, lokana šļauka (4) ar iemuti (5) - te der ievērot, ka standartā Latvijā nopērkamajām pīpēm iemutis ir pievienots pie šļaukas bez iespējas to atvienot, taču dažos veikalos ir nopērkamas arī izjaucamas šļaukas. No augšas tiek uzlikts keramisks rezervuārs tabakai (6). Daži ūdenspīpes modeļi tiek komplektēti arī ar aizsargtrauku (7), biežāk aizsargcilindru (8), lodveida vārstuli dūmu pārpalikumu likvidēšanai (9) un ogļu knaiblēm (10).

Eksistē arī tādas ūdenspīpes, kas paredzētas diviem vai vairākiem pīpētājiem; to komplektācijā ir vairākas šļaukas. Kādā Rīgas veikalā manīju pat tādu brīnumu, kam pievienotas bija veselas sešas šļaukas. Taču tas jau ir lieki... Katrā ziņā, pīpēt pat divu šļauku pīpi nav nemaz tik vienkārši, kā varētu likties. Piedevām, šļauka ir vēl arī visgrūtāk kopjamais un visbiežāk maināmais ūdenspīpes aksesuārs.

Galvenā prasība jebkurai ūdenspīpei ir tās hermētiskums; kad iegādājaties ūdenspīpi, ļoti svarīgi ir pārbaudīt tās savienojumu ciešumu; savienojumu vietas nedrīkst laist cauri gaisu.

Bieži vien ūdenspīpes Latvijā pārdod ar diezgan sekliem tabakas trauciņiem, taču atsevišķi turpat par 3-4 Ls ir parasti iespējams iegādāties dziļākus - to no sevis noteikti iesaku izdarīt, jo dziļākā traukā ir vieglāk ielikt tabaku tā, lai tā pīpējot nepiedegtu un nebojātu dūma garšu; piedevām tajā varēsiet arī ērti jaukt pats savus tabaku kokteiļus.

 

ShishaClub: Ievada vietā 

Ūdenspīpes un veselība 


Komentāri (10)
Mikausis: ar tām ūdenspīpēm ir interesanti- baigi daudz esmu pīpējis galīgi švakas (Latvijā un ārzemēs iegādātas) ūdenspīpes. dūmi nāk pa visām malām, tabaku vispār nevar just, dūmi, ko izpūt, ir ļoti minimāli, bet man patīk, ka nāk ārā mutuļos.
man reiz bija paštaisītā (portatīvā) pīpe (apm.25cm). apakša no vīna pudeles vai sveces, pa vidu slēpju nūja, augša smuki izvirpota, truba no stingras gumijas. tā bija baigā štelle. pie labas tabakas un trauka pildījuma arī "iegrieza". pārsita visus oriģinālus.
21/04/2008 11:33
Miks: paldies par info, vaajadzēs nopirkt lielo māla tabakas turētāju.

Mikausis:
bija? tā bija labākā ūdenspīpe, kādu es savā mūžā biju lietojis. žēl. tādas atmiņas... kas ar to notika?
21/04/2008 11:37
Džerijs Šterns: Kādreiz varam mix.lv sarīkot pasākumu ar ūdenspīpēm - bet ne agrāk kā maija beigās / jūnija sākumā.
21/04/2008 11:44
Mikausis: aizdevu vienam džekam papīpēt. šis kaut kur pakāsa :( :D
21/04/2008 12:56
Miks: Mikausis: nu kā tā var? eh pasaule iet uz galu ...
21/04/2008 13:34
dusk: Offtopic: Mik, mixx.lv brīva platforma? Es tikko ierakstīju, pie raksta par Gudeli, ka viņa korumpēta un manu komentāru izdzēsa :D Zašibis brīva platforma :D Delfi līmenis
21/04/2008 18:19
Miks: dusk:
komentārus šeit dzēst var paši rakstu autori. Tās ir viņu tiesības. Tavas tiesības ir reģistrēties un pateikt savu viedokli raksta veidā.
Ja nemaldos, mixx.lv redakcija ir visas pastāvēšanas laikā izdzēsusi 1 vai 2 komentārus, kuri bija klaji, rupji un naidīgi. Viss pārējais šeit ir tikai un vienīgi autoru rokās.
21/04/2008 19:36
Džerijs Šterns: Marek - un tāpēc jāgānās tūdaļ tieši pie mana raksta? Āksts tāds. Vismaz kādu no redakcijas būtu atradis :D
21/04/2008 21:49
Džerijs Šterns: Pie tam, cik skatos, tavs komentārs nav vis dzēsts. Tu gadījumā pats nesajauci? Tur vienā lapā ir 2 raksti par Gudeli. Runā jau, ka marihuāna redzei esot derīga, bet pārspīlēt arī nevajag :D
22/04/2008 02:43
Smo: Mik cik izklausās tad nu tev galīgi ar tām pīpēm neiet, jo man jau trešā un pirkta latvijā, bet ka griež galvu tad griež. Nu vienīgais, varbūt seko līdzi tam, kādu tabaku pērc, ko zinu 100 % tad pipamētru tabaka ir vis labākā, protams, ja viņa nav izkaltusi...Iegriež gandrīz katru reizi....Trenē plaušu... :D
05/05/2010 00:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: