Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
ShishaClub: Par to, kas burbuļo
Publicēts 6. maijā, 2008.
Bieži tiek diskutēts par to, ko ūdenspīpē var ieliet ūdens vietā, cik tas labi vai slikti. Te būs Jums nedaudz informācijas izziņai.

Ūdenspīpē tiešām gluži labi var lietot arī citus šķidrumus, izņemot ūdeni - pienu, augļu sulas u.c. Tikai pienu vajadzētu izvēlēties ar pēc iespējas zemāku tauku procentu, lai neputo, bet augļu sulas, vadoties pēc to garšas saderības ar izmantojamo tabaku.

Cita lieta ir ar alkoholiskajiem dzērieniem. Šeit gribētu tomēr aicināt nevis vienkārši meklēt iespēju apdullināties, bet tomēr apzināties, kādas konkrēti nianses rodas, izmantojot to vai citu dzērienu. Bieži mēdz jautāt, vai, pīpējot ūdenspīpi uz alkohola bāzes, var "piedzerties". Nē, nevar. Un tomēr - mazliet vairāk ir efekta, jo alkohola pilieniņi kopā ar ūdens tvaiku nonāk plaušās un uzsūcas pa tiešo asinīs, neizejot attīrošo loku caur gremošanas traktu. Ja Jums ir kādas problēmas ar asinsspiedienu, labāk ar šādām atrakcijām neaizrauties, var parādīties reiboņi vai galvassāpes.

Ūdenspīpes uzdevums ir dūmu atdzesēt, padarīt aromātisku un nofiltrēt. Galvenais alkoholisko dzērienu dalījums šeit ir vienkāršs - rūgstošie dzērieni vairāk domāti garšas izmaiņai, toties spirtotie uzlabo filtrāciju. Protams, arī specifisku piegaršu tie dod. Ievērībai: gāzētie dzērieni (šampanietis u.c.) nav pārāk derīgi izmantošanai, jo arī var saputoties un sabojāt pīpēšanas prieku, aizsitot elpu vai pat nonākot mutē. Starp citu, Austrumu valstīs gan mēdz uzskatīt, ka ar vīnu ūdenspīpi pīpē tikai sievietes - tas arī jāņem vērā.

Pats gadījumos, kad sakārojas "atsvaidzināt" pīpi, visbiežāk izvēlos tomēr to pīpēt uz ūdens bāzes, vien pievienojot tam 50-75 gramus laba, aromātiska konjaka vai ruma.

ShishaClub: Pīpes sagatavošana 

ShishaClub: Ūdenspīpes iegāde

ShishaClub: Ievada vietā 

Ūdenspīpes un veselība 


Komentāri (2)
Kārlis: Te ir stāstīts par alkaholiskajiem burbuļošajiem, bet kā ir ar limonādēm - Coca-Cola, Sprite un citām?
16/12/2008 21:16
Džerijs Šterns: Tāpat. Kolu ja tiešām grib lietot, der to pirms tam kārtīgi "atšālēt" un arī atvēsināt ledusskapī.
17/12/2008 13:02
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: