Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Satiksme nākotnes Rīgā
Publicēts 4. decembrī, 2008.
Ikviens rīdzinieks ir laipni aicināts uz pilsētniekiem aktuālu forumu „Nākotnes Rīga – satiksme”. Foruma mērķis ir sākt darbu pie tādiem satiksmes risinājumiem, lai Rīgā samazinātu sastrēgumus un nākotnē pilsētu veidotu ar videi draudzīgu sabiedrisko transportu. Forums notiks piektdien, 5. decembrī Rīgas domes Plenārsēžu zālē (Rātslaukumā 1), sākums plkst. 11. Piedalīties aicināti žurnālisti, ceļu būvnieki, transporta nozares speciālisti, studenti, rīdzinieki un ikviens interesents.

Foruma mērķis ir apspriest jautājumus, kas saistīti ar satiksmes, sevišķi sabiedriskā transporta attīstību Rīgā, izvērtēt līdz šim piedāvātas labākās idejas satiksmes problēmu risināšanai kontekstā ar rīdzinieku vēlmēm un ierosinājumiem. Pamatojoties uz forumā apkopotajiem viedokļiem un pieaicinot transporta, satiksmes speciālistus, tiks sagatavoti un Rīgas domē iesniegti priekšlikumi satiksmes uzlabošanai. 

Forumā „Nākotnes Rīga – satiksme” piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dinevičs, klātesošos informējot par līdz šim īstenotajiem mērķiem pilsētas transporta un satiksmes problēmu risināšanā un pašvaldības plāniem nākotnē. Savukārt uzņēmējs Ainis Čaunāns, kas līdz šim aktīvi iesaistījies kuģošanas veicināšanā Rīgas pilsētas ūdeņos, stāstīs par iespējām daļu pilsētas sabiedriskā transporta satiksmes novirzīt uz ūdensceļiem Daugavā, kas tādējādi samazinātu sastrēgumus un sekmētu rīdzinieku iespējas ātrāk pārvietoties pilsētas teritorijā, izmantojot ūdensceļus. Rīgas domes Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns stāstīs par videi draudzīgu sabiedrisko transportu un tā ieviešanas gaitu Rīgā, savukārt foruma vadītājs Ansis Dobelis ziņos par projekta „Nākotnes Rīga” anketēšanā iegūto rīdzinieku viedokli jautājumos par pašreizējo situāciju transporta un satiksmes jomā, kā arī pilsētnieku ierosinājumiem transporta un satiksmes attīstībai nākotnē.

Foruma laikā paredzēta arī citu transporta un satiksmes speciālistu līdzdalība, pēc katras uzstāšanās plānota diskusija ar klātesošajiem par apspriesto jautājumu. Plašāka informācija par forumu pieejama projekta „Nākotnes Rīga” mājas lapā www.nakotnesriga.lv.


Komentāri (2)
Lelde: Tad metro būs vai nebūs!
15/05/2018 19:39
Ainārs: Nezinu gan,kā būs.
02/09/2018 17:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: