Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pilsētas blogs
Publicēts 12. novembrī, 2008.
Virtuālās saules gaismu nesen ieraudzījis tā sauktais "pilsētas blogs" - manis paša senāka iecere saistībā ar "UrbanTrip". Tāds savdabīgs, nekomerciāls veidojums ar mērķi nest auditorijai vienlīdz jaunumus iz Latvijas pilsētpētnieku darbošanās sfēras, kā arī vienkārši dažādām Latvijas pilsētām aktuālo. Tieši tik, cik ir viena naudas izteiksmē nemotivēta cilvēka spēkos. Ak, un diennaktī taču joprojām ir tikai 24 stundas...

Ik pa brīdim virtuālajā telpā parādās dažādi servisi, kas it kā piedāvā jaunāko Rīgas un/vai citu ziņu apskatus - taču tie parasti ir komerciāli pasākumi, kā arī cenšas sniegt maksimāli daudz dažādu ziņu, kas varētu ieinteresēt plašas masas un ar to savukārt piesaistīt reklāmdevējus; rezultātā rodas tāds kā informatīvs haoss. Taču šajā blogā plānotā sistēma ir citāda - ziņas nebūs pārāk biežas, toties rūpīgi atlasītas.

Pirmkārt, kā jau minēju ziņas ievadā, tās būs jaunās ziņas no pilsētpētnieku loka - gan "UrbanTrip", ar ko esmu nesaraujami saistīts un par kuru esmu jau vairākkārt vēstījis arī šeitan, gan arī citiem sadarbības grupējumiem.

Otrkārt, tajā iespēju robežās paredzēts ziņot par notiekošajām sabiedriskajām apspriešanām par dažādu jaunu objektu būvēšanu pilsētā - pieredze rāda, ka bieži vien šī informācija tiek izziņota vien "ķeksīša pēc" un auditoriju nemaz nesasniedz vai sasniedz par vēlu. Protams, arī es nevarēšu apkopot visu informāciju, taču vismaz attiecībā uz galvaspilsētu man pagaidām tādas iespējas ir - attiecīgi, tie, kas blogam sekos, piemēram, ar RSS plūsmas lasītājprogrammu, būs informēti biežāk nekā līdz šim.

Nu, un treškārt, blogā varētu parādīties visa informācija, kas vien man pašam liksies ar pilsētu saistīta un interesanta - sākot ar ziņām par jaunu ielu izveidi Latvijas pilsētās un beidzot ar literārfilozofiskiem apcerējumiem par pilsētu kā parādību.

Apmēram tādi tie pīrādziņi - kas no tā sanāks, rādīs laiks.

PILSĒTAS BLOGS: http://urbantrip.lv/blog/

RSS plūsma: http://urbantrip.lv/blog/?feed=rss2 


Komentāri (2)
kindersurprise: smuki un vienkaarshi, paldies
23/11/2008 23:01
asdf: ir ok un vismaz nav pārbāzts ar reklāmām :)!
08/10/2009 15:44
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: