Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pēc laba seksa vajag cigareti
Publicēts 12. maijā, 2008.
Tādu frāzi es, pilns pārliecības, izteicu sestdienas industriālās mūzikas festivāla "Paranoiz" laikā, kad bija izskanējusi pēdējā atbalss no tikko noslēgušās mūziķa ASCHE uzstāšanās. Reti kuram mūziķim izdodas izraisīt manī tādas emocijas - protams, ja vien Jūs vispār spēj saistīt šis mūzikas novirziens.

Uzreiz brīdinu, šis nav domāts analītisks raksts, vairāk tajā būs personīgu emociju. Un tā galvenais mērķis ir pateikt tiem, kas, šaubu mākti, tā arī uz to neieradās - nožēlojiet! Pasākums bija vairāk nekā lielisks un pilnīgi noteikti attaisnoja arī ne tik lēto biļešu cenu.

Diemžēl šoreiz nevaru piedāvāt Jums paša veidotu fotoatskaiti - šis bija tas retais pasākums, uz kuru devos bez attiecīgās tehnikas. Ir jau grūti lielo fotomugursomu pāri smagai ādas jakai nēsāt, īpaši tik karstā laikā, kāds Latvijā nu ir iesācies (neskaitot varbūt šodienu). Taču varbūt kādam no lasītājiem būs kas vizuāls, ko citiem piedāvāt - laipni lūdzu. Tiem cilvēkiem, kas filmēja festivāla fragmentus un nejauši lasa šo rakstu, lūdzu sazināties ar mani - labprāt paraudzītos šos video atmiņai, lai kādā kvalitātē tie būtu.

Pirmais "Paranoiz"dalībnieku sarakstā bija ritm-noiz ambient mākslinieks Thinner no Latvijas, kuram ir gana interesanta mūzika, taču, salīdzinot ar viņa ārzemju kolēģiem, visai blāva uzstāšanās kā tāda - pilnībā iegrimstot savā pasaulē un aizmirstot par komunikāciju ar publiku. Taču tā, domājams, vēl nāks labāka līdz ar koncertu pieredzi. Piedevām - kas es tāds, lai spriestu?

Kā pilnīgs pretstats tam uzstājās jau minētais power electronics gigants Asche no Vācijas - ārdoties un plosoties, aktīvi komunicējot ar skatītājiem/klausītājiem. Jāteic gan, arī viņa uzstāšanās neizpalika bez kļūmēm, taču tajās bija vainojama aparatūra, nevis pats mākslinieks. Viņa tautieša P-A-L (power-noiz ambient) uzstāšanās vairāk bija ievērojama ar savu īpatnējo spēles tehniku. Darbošanos ap dažādo skaņu tehniku viņš savieno ar bungošanu pa elektriskajām bungām, kurās tāpat ir ieprogrammētas visdažādākās skaņas. Izmantojot tās šādā mūzika, iespaids ir diezgan efektīvs.

Visbeidzot "pie šprices" tika daudzu tik gaidītais industrial breakcore dēmons Hypnoskull (Beļģija). Jāsaka arī, ka pats aizgāju uzfestivālu tieši dēļ šī mākslinieka, kaut arī visbeidzot skaistākās atmiņas palika no cita. Tas vienkārši bija jāredz, kas tobrīd notika ar publiku - un jābūt tajā visā klāt, nekādi ieraksti te nepalīdzēs.

Diemžēl neko nevaru pateikt par tālāko pasākuma gaitu, jo pēc Hypnoskull uzstāšanās tajā vairs nepiedalījos. Varbūt kādam ir kas piebilstams par to?

http://www.myspace.com/thinneroid 

http://profile.myspace.com/.....

http://www.myspace.com/therealpal 

http://www.hypnoskull.com/ 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: