Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Partiju finansēšana no valsts budžeta
Publicēts 10. septembrī, 2008.
Kad pēdējo reizi kāda partija ir kaut ko darījusi tieši Jūsu vai kāda Jums pazīstama līdzcilvēka labā? Vai zināt politiķus, kas nevis atstrādā savu bagāto ziedotāju naudu, pieņemot tiem izdevīgus likumprojektus, bet domā, kā palīdzēt vienkāršajam cilvēkam, kuram nav līdzekļu, ar kuriem ne tikai finansēt savu labklājību, bet reizēm pat vienkārši izdzīvot? Jā, tādi cilvēki politikā ir. Bet maz. Kā panākt, lai vairums būtu tādi?

Šopavasar notika visai interesants viņgad dibinātā Brīvības un solidaritātes fonda forums, kurā piedalījās dažādi Latvijas politologi un redzami sabiedriskie darbinieki, kā arī politiķi. Presē tas kādu laiku tika atspoguļots, bet ātri vien noklusa - protams, jo tēma likās neērta šīs pasaules varenajiem. Taču man liekas, ka diskusiju par šo vajadzētu uzturēt arī turpmāk. Foruma "Kā demokratizēt politiskās partijas? Ceļā uz politiskās dzimtbūšanas atcelšanu” ietvaros norisinājās pārrunas par to, kā novērst Latvijas politisko partiju atkarību no to finansētājiem un veicināt politiķu darbošanos visas tautas, nevis atsevišķu privātpersonu interesēs. Kā nopietnākais solis šai virzienā tika atzīta politisko partiju finansēšanas sistēmas maiņa, pārejot no privātā uz valsts finansējumu.

Forumā piedalījās Latvijas Universitātes profesors Aivars Stranga, politologs Ivars Ījabs, žurnālists Pauls Raudseps, Jūrmalas Aizsardzības biedrības valdes locekle Anna Žīgure, Fridriha Ēberta fonda pārstāvis Baltijas valstīs Elmārs Rompčiks, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča, Vēlēšanu reformas biedrības „VĒL” valdes priekšsēdētājs Valdis Liepiņš, somu žurnālists un rakstnieks Juka Rislaki, kā arī politisko partiju pārstāvji - Ansis Dobelis, Solvita Āboltiņa, Sandra Kalniete, Artis Pabriks.

Video: īss ieskats forumā (ir piejama arī garāka versija, taču pagaidām diemžēl nav web formā)
 


Komentāri (1)
O.H.: Idejas nav sliktas it īpaši par finansējumu no budžeta, bet.... (kā teiktu Godmanis :D)
diemžēl latvijā parastais cilvēks dēļ tā, ka viņam nav izskaidrots ir dziļi neizpratnē kapēc šitiem te vēl viņam jāmaksā :) (kā savukārt teica Pabrika kungs). Runga ar diviem galiem, jeb apburtais loks! pieņemsi tādu likumu tauta noēdīs un atkal ievēlēs tos, kas barojas no finanšu interešu grupām, ja nepieņems turpināsies iesāktais :D
10/09/2008 14:27
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: