Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Par zāli
Publicēts 9. maijā, 2008.
Nē, nē, marihuānas adepti tūdaļ var atkal apsēsties - runa būs par parasto zāli, to, kas parciņos aug. To pašu, uz kuras mums liedz sēdēt ar paunām un reņģēm.

Jūs jau zināt no iepriekšējām diskusijām, ka es vairāk atbalstu, nekā neatbalstu šo pašvaldības lēmumu, jo arī uzskatu, ka Latvijas sabiedrība tam nav gatava. Taču Latvijas sabiedrība man nepiekrīt, to es arī zinu.

Tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA "Eiro Data" veiktā aptauja liecina, ka 67% (tātad apmēram 2/3) rīdzinieku iebilst pret šo lēmumu un tikai 22% atbalsta to. Pārējiem 11% esot pofig.

Tomēr es uzskatu arī, ka liela daļa protestētāju nebūt neapzinās, pret ko īsti protestē. Cik esmu ar cilvēkiem par šo runājis, vairums uzskata, ka šis liegums attiecas uz visiem parkiem un zālājiem Rīgā, taču tas tā nav. Kopumā liegums attiecas tikai labi ja uz 1% no visiem Rīgā pieejamajiem zālājiem, bet konkrēti Rīgas kultūrvēsturiskā centra apstādījumos - Esplanādē, kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā un vēl šur tur. Pārējā zālīte ir brīvi pieejama.

Savulaik, būdams Vīnē, priecājos par to, ka kādā pilsētas centra iekšpagalmā ir izveidoti interesanti soli, uz kuriem iedzīvotāji jebkurā diennakts laikā var pasēdēt, palasīt grāmatas, pat pamalkot kādus dzērienus. Bez īpaši redzamas apsardzes, šī vieta tomēr bija tīra un sakopta. Bet padomājiet reāli, cik ilgi kas tāds izdzīvotu pie mums - dienu, divas, trīs? Pēc tam būtu kāds noteikti ieskrāpējis, labākajā gadījumā, "Maša + Saša", kaut ko sadedzinājis, kaut ko salauzis... Kā reiz jokoja kāds humorists šovā "KBH", mums beļģu "Čurājošais puisītis" ir pie kājas, mums pašiem katrā liftā ir savs čurājošais puisītis. Tāda mums tā iedzīvotāju kultūra.


Komentāri (6)
Chirix: Atkal te vienā runā RD darbinieks.
Tipiski Kalnkaziņa stilā - es te censos, bet jūs visi bauri, reņģēdāji visu sasmērējat.

Par Tevis pieminēto Austriju - arī tur netrūkst lauzēju un smērētāju. Tikai tur pašvaldības deputāti neiesūcas kā dēles pašvaldības uzņēmumu padomēs un tā vietā lai maksāu sev nepamatotas prēmijas izlieto naudiņu pilsētvides uzturēšanai (arī salauzto soliņu atjaunošanai un izmīdīto zālienu iesēšanai). Un nebūvē pasaulē dārgāko tiltu, bet uztur labi atalgotu un darbotiesspējīgu municipālo policiju, kas reāli sargā pašvaldības īpašmu.
Takš što nevajag pielīdzināt visu sabiedrību dažiem huligāniem, meklējot attaisnojumus pašvaldības nespējai vai negribēšanai darīt savu darbu.
09/05/2008 09:02
Džerijs Šterns: Sāksim ar to, ka es neesmu RD darbinieks - nez, kāpēc tu visu laiku to piemini. Otrkārt, tu gan pats tagad nostājies savā tipiskajā lomā un apelē pie mistiska (neeksistējoša) godaprāta un sirdsapziņas, kas it kā piemīt cilvēkiem no dabas. Cilvēks a priori ir labs? Ha. Pastāsti vēl, teiksim, par Vilku un Sarkangalvīti.

p.s. Runājot par sabiedrības godaprātu. Atbrauc ciemos, padzīvo pāris dienas Pļavniekos, pēc tam parunāsim :D
09/05/2008 10:31
Chirix: Anarhistu naivumu par cilvēku godaprātu un sirdsapziņu esmu pāraudzis reizē ar pubertāti.
Gribēju tikai norādīt, ka Kalnkaziņš un Co savā neizdarībā tikai vaino "nenobriedušu sušķīgu Latvijas sabiedrību" un tas mani kā šīs sabiedrības daļu personīgi aizskar, jo es soliņus nelaužu un atkritumus aiz sevīm savācu. Bļin, es pat lietoju auduma maisiņu. :D
Tas, ka neliela daļa sabiedŗibas tiešām ir lopi nenozīmē, ka vairākumam dēļ tā būtu jācieš (ar to es domāju ne tikai par gulšņāšanu centra zālītē).

P.S. Labāk atbrauc ciemos pie manis, ietrieksim ziepčika mežā pa aliņam
09/05/2008 12:27
Džerijs Šterns: Alus man ir neaizsniedzama vērtība, mans draugs - nu jau gandrīz gadu un vismaz dažus mēnešus uz priekšu :D
09/05/2008 12:36
mOka: esmu pie tiem 11% vienaldzīgajiem

kad varēja parkos sēdēt- nu jā, forši bij. lai gan netīrs bij dikti visur un tādas drūzmas zālienā sēdēja ka skats pēc tam nepatīkams- izmīdīts

tagad nevar, nekas- vai tad pietrūkst vietas kur atsēsties- tiešām pietiekoši tās zaļās zonas, kur drīkst sēdēt.
09/05/2008 15:44
trakulis: nu ko lai te veel saka - reti tas gadaas, bet pilniigi piekriitu cirikam :))
11/05/2008 22:13
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: