Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Par mazlitrāžas automašīnām stāvvietās
Publicēts 3. martā, 2009.
Rīgas domes deputāts, pilsētas pašvaldības Vides komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns nācis klajā ar iniciatīvu par automašīnu stāvvietu apmaksas kārtības maiņu, piedāvājot pilsētas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” apsaimniekotajās autostāvvietās noteikt bezmaksas automašīnu novietošanu mazlitrāžas transporta līdzekļiem, kuru garums nepārsniedz četrus metrus.

„Šāds ierosinājums tapis vairāku iemeslu dēļ,” skaidro domes deputāts Dainis Īvāns, „pirmkārt, tas veicinātu rīdzinieku un pilsētas uzņēmumu darbinieku „pārkāpšanu” mazākās un mazāk jaudīgās mašīnās, kas līdz ar to būtu daudz videi draudzīgāks transports. Otrkārt, tas mazinātu arī sastrēgumus pilsētas ielās, jo šobrīd, būsim atklāti, lielas problēmas rada tieši „lielformāta” transports. Un, treškārt, tas būtu arī ietaupījums pašu rīdzinieku maciņiem – krietni samazinātos izdevumi par degvielu un auto apkopi un uzturēšanu.” Kā uzsver Dainis Īvāns, līdzīga kārtība ir arī citās Eiropas galvaspilsētās, kur tiek veicināta videi draudzīgāka transporta izmantošana. Kā labu piemēru var minēt Tallinu.

http://www.nakotnesriga.lv/jaunumi/158.html

Savu ierosinājumu Dainis Īvāns virzīs izskatīšanai domes Vides komitejā, kur arī varētu raisīties pirmās diskusijas par LSDSP deputāta ierosinājumu: „Protams, ir rūpīgi jāizvērtē arī ekonomiskie priekšnoteikumi šādas kārtības ieviešanai un kontroles mehānisms, lai nodrošinātu tieši Rīgas iedzīvotāju iespējamo labumu no jaunās kārtības, taču šis jautājums ir risināms un arī atrisināms,” saka Dainis Īvāns. Deputāts nolēmis nevilcināt projekta izskatīšanu Vides komitejā, gatavojoties to iesniegt izskatīšanai jau tuvākajā komitejas sēdē.

Projektā paredzēts, ka saņemt atļauju automašīnu novietošanai bez maksas „Rīgas satiksmes” apsaimniekotajās autostāvvietās visā pilsētā varēs tie rīdzinieki un pilsētas uzņēmumos strādājošie, kā arī Rīgā reģistrēti uzņēmumi, kuriem pieder automašīnas ar motora tilpumu ne lielāku par 1,6 litri, mašīnas garumu ne lielāku par 4 metriem, kā arī izmešu daudzumu ne lielāku par 125 gramiem CO2 uz vienu kilometru (piemēram, „Nissan Micra”, „Smart”, „Toyota Auris”, „Citroen C1” un citu marku līdzvērtīgi automobiļi). Plānots, ka atļaujas automašīnu novietošanai būtu izņemamas Rīgas domē un novietojamas aiz priekšējā stikla redzamā vietā.

„Jaunā automašīnu novietošanas kārtība, ja tāda tiks atbalstīta, būtu tikai viens solis videi daudz draudzīgākas transporta sistēmas ieviešanas un transporta problēmu risināšanas ķēdē Rīgā,” uzsver viens no idejas autoriem, LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis, „šādi uzlabot mūsu vidi un transporta sistēmu mēs varam arī citos veidos. Piemēram, attīstot ūdenstransporta shēmu galvaspilsētā vai izveidojot veloceliņus visas Rīgas mērogā,” saka Ansis Dobelis. Šis priekšlikums radies projekta Nākotnes Rīga ietvaros, kad tika rīdzinieki diskutēja gan par satiksmes attīstību pilsētā, gan par videi draudzīgas pilsētas veidošanu. Ja šo ideju neizdosies realizēt jau šajā pavasarī, LSDSP to virzīs realizēšanai jaunajā sasaukumā.


Komentāri (6)
Interesents: Tas ir nopietni domaats vai kaarteejaa zocikju tufta?
03/03/2009 10:20
AxL: ja ir domāts nopietni, tad baigi labā ideja. Man tiešām patīk!
03/03/2009 10:23
cm: nissan micra... smart :D tieshaam latvijaa viss iet uz galu. nu jau saaks ar miskasteem paarvietoties :D :D :D
03/03/2009 23:58
burbulis: Bet man patīk smart, bet dārgs maita
04/03/2009 15:31
haris: Nesaprotu, kur īsti ir problēma.
20/08/2018 18:55
Jana: Visiem ar smārtiem jābraukā?
20/08/2018 18:55
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: