Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Par jaunu ekonomiku
Publicēts 12. februārī, 2008.
Kā jau būsiet ievērojuši, paralēli izklaidējoša rakstura sacerējumiem es brīžiem rakstu par nopietnākām lietām - sākot ar britu izklaidēm pie pieminekļiem un beidzot ar piktošanos inflācijas sakarā. Šobrīd vēroju, kā pēdējā laikā rosās dažādi politiķi, kas sola visu vērst uz labu.

Par to, kā pārgrupējas jau pie varas bijušie politiķi, īpaši pat rakstīt negribas. Vieni aiziet no labējas partijas un solās veidot kreisāku, līdz beidzot nonāk pie nacionāli konservatīvas, otriem domas lēkā vēl neparedzamākos ātrumos un virzienos. Diez vai no tā būs kāda jēga.

Cits novērojums ir nedaudz cerīgāks, kaut arī vēl joprojām pastāv daudz neskaidrību. Es runāju par sociāldemokrātisko spēku (LSDSP) sarosīšanos. Šobrīd, kad jau vairākas gadus esam absolūtie Eiropas rekordisti inflācijas skalā un arvien "progresējam", sociāldemokrātu iejaukšanās ekonomikā var izrādīties patiešām noderīga.

Šodien LSDSP runā par jaunu piedāvājumu valsts ekonomiskās situācijas labošanai un attīstības veicināšanai. "Dažādi makroekonomiskie rādītāji līdz šim rādīja strauju Latvijas ekonomisko augšupeju un, raugoties tikai uz skaitļiem, varētu šķist, ka gadu no gada iedzīvotāji valstī kļūst arvien bagātāki. Diemžēl tā nav," - saka partijas ģenerālsekretārs Ansis Dobelis. "Ekonomiskā augšupejas tiek panākta ar dažādiem starpniecības pirkšanas – pārdošanas darījumiem un lielkapitāla uzņēmumu izaugsmi, kad neliela iespēja vairot savu kapitālu ir tikai nelielai – bagātajai – sabiedrības daļai."

Dobelis norāda, ka lielākā sabiedrības daļa šo ekonomisko "augšupeju" neizjūt - maciņi paliek tikai arvien plānāki... "Tāpēc arī LSDSP, realizējot sociāldemokrātiskās vērtības Latvijā, kad svarīga ir katra iedzīvotāja labklājības, nevis abstraktu makroekonomisko rādītāju celšanās, pastāvošā, sadarbībā ar daudzu nozaru speciālistiem ir sākusi jaunas programmas izstrādi, kas būs vērsta uz daudzu šobrīd aktuālo problēmu risināšanu – inflāciju, darbaspēka aizplūšanas novēršanu, valstij nepieciešamo speciālistu sagatavošanu, iedzīvotāju sociālo aizsardzību un tiem aktuāliem jautājumiem," vēsta jaunais politiķis.

Kā jau minēju, ar LSDSP ir noslēdzis līgumu arī Latvijas Ārpolitikas institūta direktora Ata Lejiņa vadītais Brīvības un solidaritātes fonds; sadarbības ietvaros tiks īstenota sociāldemokrātisko ideju un vērtību virzība un integrācija sabiedrībā, veicinot šo ideju izpratni un liekot apjaust šo ideju nozīmīgumu demokrātiskas labklājības valsts izveidē.

Saistītie raksti:

Un bija revolūcija

Inflācijas stabilizācija

Nedaudz par ekonomikas stabilizāciju 


Komentāri (3)
Edgars: Tikai un vienīgi PAR!
03/07/2018 16:51
Signe: Super, piekrītu!
20/08/2018 17:36
Ainārs: Ļoti daudzsološi.. ;)
20/08/2018 17:36
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: