Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ludviks satraucas
Publicēts 21. maijā, 2008.
Nopietnu satraukumu par gaidāmo praidu savā atklātajā vēstulē paudis Rīgas vicemērs Almers Ludviks. Viņaprāt, praida maršruta izvēle šoreiz ir izaicinājums vietas simboliskajai nozīmei un radīs morālu kaitējumu rīdziniekiem.

"11. Novembra krastmalā, kas piegulst likteņupei Daugavai, līdz šim norisinājušies valstiski svarīgi svētki – Valsts Neatkarības svinības, Nacionālo Bruņoto Spēku parādes, lāpu gājieni. Krastmalā simboliski atrodas arī Valsts Prezidenta pils. Ar Krastmalu saistās vēsturiski notikumi, kas ir daļa no valstiskuma apziņas, tā saistās ar patriotismu un vērtībām, kas vieno nāciju un ir tautas identitātes daļa, ir svēti un neaizskarami," teikts vēstulē.

"Uzskatu, ka plānotais seksuālo minoritāšu gājiens, kura mērķis ir radīt ažiotāžu, 11. Novembra krastmalā mestu izaicinājumu šīs vietas dziļi simboliskajai nozīmei un radītu morālu kaitējumu rīdziniekiem. Uzskatu, ka tas ir nepieļaujami. Rosinu lemt par alternatīvām vietām seksuālo minoritāšu gājienam, kas atbilstu tā intīmajam, specifiskajam raksturam. Stadioni vai līdzīgas, pietiekoši diskrētas vietas Rīgā var kalpot par šāda rakstura pasākumu norises vietu. Diskrētā vietā interesenti un atbalstītāji varētu brīvi pulcēties un izpausties, neuzspiežot ģimenēm un bērniem būt par lieciniekiem atsevišķu indivīdu rīkotam ekscentriskam šovam pilsētas centrā."

Protams, vienu gan cienījamais vicemērs aizmirst - 11. novembra krastmala ir bijusi vieta dažādiem pasākumiem, ne tikai patriotiska rakstura. Kā jau zināt, ne tuvu neesmu praida atbalstītājs, tieši otrādi, tomēr uzskatu, ka zināmai konsekvencei jābūt. Kāpēc vicemēram nebija iebildumu, kad krastmalā pulcējās "antipraidisti", kuri savos izteikumos un, kā pieredze rāda, arī rīcībā bieži vien ir krietni radikālāki par saviem "pretiniekiem"? Arī tie taču ir pasākumi, kas savā ziņā apdraud rīdzinieku dvēseles mieru un sašķeļ Latvijas sabiedrību, vienlaikus nonākot pretrunā ar paša Ludvika izteikumiem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: