Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Viņš runā ar pilnu muti
Publicēts 18. martā, 2008.
Šī filma bija iecerēta kā drāma, taču studija "20th Century Fox" piekrita to pieņemt tikai kā bērnu komēdiju. Skan jocīgi? Tā gan. It īpaši, ja izrādās, ka runa ir par animācijas filmu "Ice Age".

Liekas, kas gan tāds dīvains un nezināms varētu būt uzrakstāms par multfilmu. Bet nē, tomēr šis tas interesants man būs sakāms arī par šo filmu.

Visvairāk mani uzjautrināja veids, kādā tika piemeklēta balss sliņķa Sida tēlam. Aktieris Džons Legizamo, kas ierunāja šo lomu, vispirms izmēģināja ap 30 runas veidu, taču neviens tam īsti nepatika. Tad Legizamo sāka vākt informāciju par šiem dzīvniekiem; visa cita starpā viņš uzzināja, ka sliņķi bieži bieži uzglabā ēdienu mutē. Nu māksla bija rokā - Sida balsij bija jāskan tā, it kā viņš runātu ar pilnu muti!

Runājot par balsīm - multenes melnākā humora nesēja, vāveres Skrata balsi ir ieskaņojis pats filmas režisors Kriss Vedžs. Un animētajai vāverei, kuru režisors dēvēja par "zobenzobu vāveri", patiesi izdevās veikt zināmu karjeru - pēc testa demonstrējumiem tā kļuva tik populāra, ka paredzēto filmas ievada minūšu laikā tai "iedeva" vēl arī citas epizodes filmā. Savukārt, neviens no cilvēkveidīgajiem tēliem visas filmas garumā nepasaka ne vārda.

Zīmējumi, kas filmā redzami uz alu sienā, ir kopijas no autentiskiem alu laikmeta zīmējumiem. Savukārt, tos zīmējumus, kas parādās filmas beigu titros, ir zīmējuši tās animātoru bērni. Taču kopumā komanda centās turēties pie hronoloģiskās atbilstības reāliem faktiem - piemēram, ņemot vērā vēstures muzeja antropologu noteikumu, ka filmā nedrīkst parādīties dinozauri.

P.S. sveiciens fantastikas faniem - ainā, kurā galvenie varoņi ierauga ledū iesalušu NLO, viņu nestais bērns salutē tam ar īpašo "Vulkāna sveicienu", kura izcelsme meklējama 1966. gada seriālā "Star Trek".

Domājams, no klasiskajiem "Ice Age" video gan Jūs jau sen esat paspējuši nogurt, tāpēc tā vietā būs neliela parodija par tēmu:

Kinofakti: Like warm apple pie 

Kinofakti: Amerikāņu psihs 

Kinofakti: 20 gadi nav šķērslis 

Kinofakti: Floridas donžuāns 

Kinofakti: Vorneru ģimenes lepnums 

Kinofakti: Gotham city 

Kinofakti: Dzimis Honkongā 

Kinofakti: I'll be back

Kinofakti: Rembo izmaina pasauli 

Kinofakti: Come what may

Kinofakti: I am Jack's smirking revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: