Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Rembo izmaina pasauli
Publicēts 6. februārī, 2008.
Varas iestādes Burmā velti cīnās ar šīs filmas nelicenzēto kopiju izplatīšanos - runa ir par kārtējo Silvestra Stalones filmu par kareivi Rembo, kuras sižetā darbība norisinās tieši šajā valstī.

Burmas militārais režīms filmā ir attēlots negatīvā tēla aspektā, tāpēc filma īsā laikā ir kļuvusi gandrīz par revolūcijas priekšvēstnesi. Nedaudz pārveidots citāts no filmas teksta ceļo no mutes mutē: "Dzīvo dēļ nekā, mirsti par kaut ko" (Live for nothing, die for something). Informācija par filmu: Rambo (2008). Bet tagad parunāsim mazliet par filmas priekšvēsturi.

Pirmā filma par Džonu Rembo devās pasaulē 1982. gadā un ātri vien iekaroja plašu popularitāti (pats Stalone gan sākumā bija neapmierināts ar iznākumu un mēģināja filmu atpirkt, lai iznīcinātu). Taču maz ir tādu, kas zina, piemēram, kā radās galvenā varoņa vārds. Konkrēti tobrīd to "aizņēmās" no tāda paša nosaukuma ābolu šķirnes - bet vispār šis vārds "rambo" japāņu valodā nozīmē "vardarbība". Un jaunās "Rambo" filmas režisors Silvestrs Stalone toreiz nebūt nebija studijas pirmā izvēle, pirms viņa tika spriests par iespēju galveno lomu atdot Klintam Īstvudam, Stīvam MakKvīnam, Alam Pačīno vai Dastinam Hofmanim, vēlāk arī Džonam Travoltam.

Ko vēl varētu piebilst... Atceraties varbūt ainu, kurā Rembo lec no klints un krīt cauri koku zariem? Atrodas tādi, kas saka, ka tā neesot pārāk reālistiska. Patiesībā šī aina ir atstāta tāda, kā tā nofilmēta pirmoreiz - kad kļūdījās trika sagatavotājs un Stalone krītot salauza trīs ribas. Lūk, reālisms. Vispār Stalonem ar ribām ir vienas nedienas - filmā "Rokijs IV" (1985) bija domāts, ka viņa pretinieks būs Dolfs Lundgrēns, taču izmēģinājumā viņa spēcīgie sitieni sagādāja mūsu stipriniekam ribu un sirds bojājumu, tāpēc studija no idejas atteicās. Un tas ir iemesls arī faktam, ka "Rembo cikla" otrajā filmā (1985) Lundgrēns nedabūja solīto lomu, jo Stalonem pēkšņi pieleca, ka tas ir tas pats negantnieks, kas viņam vēl nesen tā nodarījis pāri.

Cikla trešā filma parādījās 1988. gadā, un no tās līdz šim brīdim par kareivi Rembo vairs nebija nekādu ziņu. Bet par trešo filmu tāpat nav daudz, ko teikt. Pašam interesantas likās tādas sīkākas detaļas, piemēram, ka Rembo izmantotais zirgs ir tieši tas pats, uz kura vēlāk jāja arī Harisons Fords manas bērnības galvenās filmas "Indiana Jones" trešajā daļā (1989). Starp citu, 1990. gadā "Rambo III" tika ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā kā līdz tam brīdim vardarbīgākā filma (221 vardarbības aina un 108 nāves). Tobrīd tā bija arī pati dārgākā filma - ar 63'000'000 dolāru budžetu.

Un vēl kāds "sīkums", kas tomēr priecē izlepušu skatītāju - atšķirībā no daudzām mūsdienu filmām, "Rambo III" tā paša reālisma labad bija diezgan precīzi saglabātas Rembo rētas, kas iegūtas iepriekšējās daļās, piemēram, rēta uz labās rokas, kas radās, pirmajā filmā krītot no klints, un rēta virs kreisā vaiga, ko Rembo ieguva no sakarsēta naža asmens filmas otrajā daļā. Tāpat Rembo trešajā daļā nēsā kaklarotu, kuru tam uzdāvināja mirstošā meitene otrās daļas beigās. Paskatīsimies, vai šīs tradīcijas turpināsies arī jaunajā filmā.

Kinofakti: Come what may

Kinofakti: I am Jack's smirking revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts

 


Komentāri (4)
Chirix: Vēl viena interesanta lieta par Rembo III (kur sliktie ir krievi). Kautkur internetā figurēja tāds pasaules nepopulārāko darbu tops. Diezgan augstā vietā tur bija Sivestra Stallones fanu kluba Krievijas filiāles vadītājs.
06/02/2008 23:36
Džerijs Šterns: He
07/02/2008 13:18
Renars L: Labs raksts. Nebiju iepriekš lasījis šādus faktus, laikam tapēc, ka nemaz nebiju interesējies, bet visādā ziņā interesanti palasīt un uzzināt ko jaunu par "Rembo" filmām.
12/02/2008 10:07
Fans: Baigi labs raksts Stalone ir spicais aktieris
16/03/2008 22:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: