Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Nerātnais Romeo
Publicēts 25. martā, 2008.
Šī puiša vārds radās, kad viņš negaidīti iespēra savai mammai no vēdera iekšpuses brīdī, kad viņa muzejā aplūkoja kādu Da Vinči gleznu. Nu jau Jūs zināt, par ko es šoreiz rakstīšu, vai ne?

Ne velti es virsrakstu lieku tieši tādu - Leonardo Vilhelms DiKaprio ir diezgan nerātns un pat negants jauneklis. Un šīs negantības kļūst jo vērienīgākas, aktierim pieaugot. Ja 5 gadu vecumā viņu par nelāgu uzvedību tikai tik tikko neizmeta no studijas, kurā tika ierakstīts kāds mācību raidījums, tad 2000. gadā DiKaprio jau nācās sastapties ar pret viņu vērstu tiesas prāvu par 45 miljoniem (!) dolāru, ko ierosināja aktieris un režisors Rodžers Vilsons. Lieta grozījās ap Vilsona meitenes goda aizskaršanu, kurā piedalījies DiKaprio ar saviem draugiem un kura beigusies ar publisku kautiņu. Starp citu, minētā meitene latviešu skatītājam visvairāk laikam ir pazīstama kā kārtīgā teicamniece no jauniešu seriāla "Glābējzvans" (meitene Džesika, kuru tēloja aktrise Elizabete Berklija).

Ak jā, runājot par latviešu skatītāju. Nez, vai daudzi to zina, taču ļoti liela daļa šo skatītāju Leonardo DiKaprio pirmoreiz ir redzējuši kādā nelielā lomā seriālā "Santa Barbara", ko pie mums arīdzan ilgstoši demonstrēja. Jā, jā - es nemaz nemānos. Bija šai filmā tāds tēls kā ciniskais advokāts Meisons, un dažas sērijas tika rādītas arī par viņa bērnību - tad nu tieši šī jaunā Meisona lomā nofilmējās DiKaprio. Tā ir viņa viena no pirmajām lomām, pirms tam viņš bija filmējies pāris citu seriālu sērijās, tai skaitā vienreiz arī par drošsirdīgo sunīti Lesiju.

Pēc tam sekoja lomiņa pamuļķīgās šausmenes "Critters" 3. daļā un vēl dažas tikpat maznozīmīgas lomas. Toties tad nāca īsts uzrāviens - filma "The Boy's Life" pārī ar Robertu De Niro un uzreiz pēc tam "What's Eating Gilbert Grape" ar Džoniju Depu. Pirmo neesmu redzējis, taču otrā, manuprāt, ir viena no DiKaprio spēcīgākajām lomām. Un tad jau tālāk sekoja īsta aktiera karjera, kuras aprakstus visdažādākajos veidos Jūs pēc patikas varat izlasīt presē un internetā. Bet es jau vienmēr cenšos rakstīt par mazāk zināmo.

Piemēram, ja 10 gadu vecumā mūsu stāsta galvenais varonis būtu paklausījis savam aģentam, pasaule tagad pazītu tikai Leniju Viljamsu. Vai nepazītu, jo arī vārda oriģinalitāte nereti aktierim palīdz izcelties mūsdienu informatīvajā pārpilnībā. Starp citu, DiKaprio vārds kopš 1999. gada ir aizsargāts ar autortiesībām.

Šobrīd, kā zināms, DiKaprio aizraujas ar vides aizsardzības tēmu (filma par globālo sasilšanu ir rādīta arī Latvijā) - iespējams, psihologiem būtu interesanti papētīt, vai šī aizraušanās nav radusies no šoka 2005. gadā, kad naktsklubā viņam ar pudeli uzbruka kāds dzīvnieku tiesību aizsardzības aktīvists, ievainojot aktieri tuvu jūga vēnai.

Vēl vakar es kārtējo reizi noskatījos filmu par pornozvaigzni Dērku Digleru - lielisko "Boogie Nights". Šodien pats pārsteigts uzzināju, ka patiesībā galvenajā lomā bija jābūt Leonardo DiKaprio, kurš no lomas atteicās, lai tai pat laikā filmētos "Titanic". Kā vēlāk ir dzirdēts izteicamies pats aktieris - ja viņam būtu iespēja vēlreiz atbildēt uz jautājumu, vai viņš filmēsies "Titānikā", viņš pavisam droši atteiktos no tādas iespējas, jo tā esot pamatīgi sabojājusi viņam reputāciju. Tā jau ir, ļoti daudziem, dzirdot DiKaprio vārdu, tūdaļ nāk prātā salkanais mīlētājs no grimstošā kuģa, atstājot ēnā daudzas ļoti spēcīgas lomas aktiera karjerā.

Kinofakti: Sicīliešu velns 

Kinofakti: Viņš runā ar pilnu muti 

Kinofakti: Like warm apple pie 

Kinofakti: Amerikāņu psihs 

Kinofakti: 20 gadi nav šķērslis 

Kinofakti: Floridas donžuāns 

Kinofakti: Vorneru ģimenes lepnums 

Kinofakti: Gotham city 

Kinofakti: Dzimis Honkongā 

Kinofakti: I'll be back

Kinofakti: Rembo izmaina pasauli 

Kinofakti: Come what may

Kinofakti: I am Jack's smirking revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: