Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Ķīnas nedraugs
Publicēts 27. martā, 2008.
1999. gada sākumā kāda meitene caur atvērto logu slepus ierāpās viņa mājā, apģērbās viņa drēbēs un uzturējās tur 10 stundas, līdz beidzot nostrādāja signalizācija. Tiesa aizliedza 19 gadus vecajai Atēnai Rolando kontaktēties ar šo aktieri un noteica tai 3 gadu laikā netuvoties viņam tuvāk par 100 jardiem. Bet ne jau tik neizskaidrojama ir šīs meitenes rīcība - pāris gadus pirms tam žurnāls "People" tika iekļāvis viņas dievināto pasaules 50 skaistāko cilvēku sarakstā un gan pirms, gan pēc tam pasludinājis viņu par "seksīgāko cilvēku starp dzīvajiem".

Droši vien Jums jau ir radušās versijas, par ko es rakstīšu, viena no tām kā likts būs pareizā. Galu galā, izvēle ir kļuvusi vieglāka arī tāpēc, ka par dažiem iespējamajiem "kandidātiem" es jau esmu rakstījis agrāk un atkārtoties netaisos. Tātad - no dzīves nogurušā ofisa darbinieka iedomu draugs Tailers Dērdens. Tas ir, es gribēju teikt, Breds Pits. Tas pats, kuram skolas laikā bija iesauka Breds Pitbuls.

Kaut gan, ja padomā cītīgāk, pavisam mazliet es arī viņu jau esmu pieminējis, atzīstos - taču vairāk sakarā ar filmu: rakstā par "Fight Club". Piedodiet man šo mazo neprecizitāti...

2007. gadā žurnāls "Forbes" novērtēja aktiera vidējos gada ienākumus uz 35'000'000 dolāru. Nav slikti cilvēkam, kura pirmais darbs bija dejošana cāļa kostīmā pie "El Pollo Loco" restorāna durvīm Holivudā. Laikam viņam šī pārģērbšanās kaut kādu āķīti lūpā ir iemetusi jau toreiz, jo 2000. gadā viņš pēc paša vēlēšanās piedalījās kādā no MTV "Jackass" sērijām, kur kopā ar pamatkomandu izpildīja trikus, tērpies pērtiķa kostīmā. Starp citu, reiz aktieris ir nominēts arī uz titula „Sliktākā aktierspēle” saņemšanu, taču šeit viņam „nepaveicās” un viņš atkāpās cita pretendenta priekšā. Šādu pārsteigumu Pitam bija sagādājuši kā novērtējumu viņa spēlei filmā „Troy”, kurā viņš bija Ahileja lomā (gandrīz ironiski ir tas, ka tieši šīs filmēšanas laikā viņš pārrāva savu Ahileja cīpslu).

Savulaik aktieris vēlējās tēlot 1988. gada kulta filmā „Heathers”, taču viņam nācās atkāpties Kristiana Sleitera priekšā, jo Pits tika atzīts esam „pārāk jauks” šai lomai. Taču gadu vēlāk viņš saņēma ļoti līdzīgu lomu briesmu filmā „Cutting Class”. Nosaukums jau parāda, kāda tipa ir šī filma…

Ak jā, gandrīz piemirsu – jāpaskaidro taču raksta nosaukums. Redziet, ir tā, ka Pitam ir aizliegts iebraukt Ķīnā – tā šīs valsts varas iestādes viņam atmaksā par piedalīšanos filmā „Seven Years in Tibet”.

Pats šo aktieri visvairāk iecienīju pēc filmas "Twelve Monkeys" noskatīšanās, kur viņš spēlē pārī ar Brūsu Vilisu. Ļoti iesaku, patiešām laba filma - arī Viliss ir tur sev pietiekami neraksturīgā lomā. Nu, protams, vēlāk arī "Fight Club" nesa savu ieguldījumu manā cieņā pret Bredu Pitu, tas ir nenoliedzami. Lai pārliecinātu savus vecākus neskatīties „Cīņas klubu”, viņš tiem vispirms nodemonstrēja fragmentu par ķimikāliju apdegumu (kas skatījās - sapratīs). Nav brīnums, ka aktieris tā rūpējas par saviem radiem – reiz ir bijis gadījums, kad Pits zvanījis vecvecākiem un sarunas gaitā vectēvs tā starp citu ieteicies, ka redzējis vienu no mazdēla filmām. Kad aktieris pajautāja, kuru tieši, vectēvs esot skaļāk vecmātei uzsaucis: „Betij, kā sauca to filmu, kura man nepatika?”

Lai cik dīvaini tas liktos, par savu sapņu lomu Breds Pits uzskata komiksu supervaroņa kapteiņa Amerikas lomu, taču pie tās viņš tā arī līdz šim nav ticis. Ir vēl vesela rinda lomu, kas bija domātas šim aktieriem, taču galarezultātā viņam nācās palikt bešā – piemēram, „American Gangster” (viņa vietā stājās Rasels Krovs), Sleepy Hollow (Džonijs Deps), „Charlie and the Chocolate Factory” (Džonijs Deps), „Crimson Tide” (Denzels Vašingtons), „The Matrix” (Kianu Rīvss) – taču arī ārpus aktiera karjeras Bredam Pitam tāpat netrūkst ko darīt, viņš darbojas veselā rindā organizāciju un korporāciju. Visvairāk pieminēšanas vērta man liekas viņa darbošanās apvienībās „Mineseeker Foundation” un „Sole of Africa”, kuras noņemas ar mīnu atrašanu un likvidēšanu Āfrikā.

Starp citu, Bredam Pitam ir viena kopēja īpašība ar mūsu pašu Eināru Repši – viņiem abiem patīk lidot. Arī Pitam ir lidotāja tiesības (uz vienmotora lidmašīnām) un viņš pa kādai reizei mēdz gaisā paplivināties ar „Cessna 208B Caravan”.

Noslēgumam parunāsim par ko sirdij tuvāku... Neskatoties uz to, ka ap Breda Pita privāto dzīvi, kā jau tas visiem gadās Holivudā, ir savs skandāliņu loks, viņš tomēr pret mīlestību un laulību attiecas ļoti īpaši - viņš ir romantiķis. „Being married,” saka aktieris, „means I can break wind and eat ice cream in bed.” Savulaik, lai pārsteigtu savu bijušo sievu Dženiferu Anistoni, kas ir grieķu izcelsmes, viņš slepus mācījās grieķu valodu. Starp citu, ar šo sievieti viņš iepazinās „aklajā randiņā” – taču viņi ātri apprecējās un nodzīvoja kopā četrarpus gadus. Šī pāra kāzas izmaksāja vienu miljonu dolāru un noveda pie liela tiesas procesa pret kompāniju „Damiani International”, kura gatavoja viņiem laulību gredzenus. Šī kompānija bija apņēmusies izveidot vienreizēju gredzenu, taču pēc kāzām pārkāpa līgumu un sāka pārdot gredzenu kopijas ar uzrakstu „Brad and Jennifer” kā dārgus suvenīrus (18 karātu baltais vai dzeltenais zelts kombinācijā ar 12 vai 13 dimantiem par kopējo summu 1’000 dolāru gabalā).

Bet par Breda Pita attiecībām ar Andželinu Džoliju es nerakstīšu nemaz. Neesmu gatavs šodien publicēt 60 lapaspušu rakstu... Paldies par uzmanību. 

Kinofakti: Nerātnais Romeo 

Kinofakti: Sicīliešu velns 

Kinofakti: Viņš runā ar pilnu muti 

Kinofakti: Like warm apple pie 

Kinofakti: Amerikāņu psihs 

Kinofakti: 20 gadi nav šķērslis 

Kinofakti: Floridas donžuāns 

Kinofakti: Vorneru ģimenes lepnums 

Kinofakti: Gotham city 

Kinofakti: Dzimis Honkongā 

Kinofakti: I'll be back

Kinofakti: Rembo izmaina pasauli 

Kinofakti: Come what may

Kinofakti: I am Jack's smirking revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: