Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Come what may
Publicēts 6. februārī, 2008.
Šovakar man ir sentimentāls noskaņojums, paņemsim apskatam kaut ko romantiskāku. Piemēram... Ahā, rokā ir! Traģiskais mīlas stāsts "Moulin Rouge". Lieliska dueta lielisks sniegums - Nikola Kidmena un Evans MakGregors.

Bet zināt, viss varēja būt pavisam citādi - bija ļoti iespējams, ka galvenajās lomās būtu nonācis cits pāris: Katerīna Zeta-Džonsa un nelaiķis Hīzs Ledžers. Vēl bija iespēja arī, ka Satīnas lomā būs Renē Zelvegere vai Šarlīna Spiteri, un kādubrīd bija pat nolemts, ka Natālija Džeksone Mendoza, kas beigās palika filmā citā, mazākā lomā (China doll). Ak jā, un bija pat doma, ka tā varētu būt Kortnija Lova. Toties MakGregora vietā būtu varējis būt Džeiks Džilenhāls vai Ronans Kītings (Boyzone). Taču to mēs nekad vairs neuzzināsim, kā būtu bijis, ja...

Šeit runāsim par lietām, kuras ir zināmas pavisam skaidri. Piemēram, bija filmā tāds tēls kā Henrijs Merī Reimonds de Tulūzs-Lotreks-Monfa. Lai viņa kājas skatītājam liktos pienācīgi īsas, dažubrīd aktierim nācās staigāt uz ceļiem ar speciālām kurpju uzlikām uz ceļgaliem, kājās uzvelkot zilas garzeķes - lai "nevajadzīgo" kāju daļu būtu vieglāk nošķērēt ar datora palīdzību. Taču bez šīm dīvainajām kinoizvirtībām aktierus dažubrīd piemeklēja arī reāla invaliditāte. Piemēram, Nikola Kidmena, iemēģinot kādu sevišķi sarežģītu dejas soli, salauza sev divas ribas un traumēja ceļgalu, tāpēc nācās uz divām nedēļām apturēt filmēšanu. Tāpēc arī veselā rindā epizožu aktrise ir filmēta tikai ķermeņa augšdaļā, jo pati viņa tobrīd patiesībā ir sēdējusi ratiņkrēslā. Starp citu, lai "Like a Virgin" epizodē dejotājām neslīdētu kājas, grīda tika ierīvēta ar "Coca-cola". Beidzot kāds tiešām jēdzīgs pielietojums šim dzērienam.

Taču, kas attiecas uz Nikolu Kidmenu, es domāju, lielā mērā viņas traumu atsvēra lepnums par faktu, ka kaklarota, kuru viņa nēsāja filmā, ir rekordiste starp rotaslietām, kas jelkad ir radītas speciāli kādai filmai - kaklarota sastāvēja no 1308 īstiem dimantiem 134 karātu apmērā, kuru kopējā vērtība bija apmēram 1'000'000 dolāru.

Reāli šīs filmas sižets ir salikts no triju operu sižetiem. Absolūtais lovestory mūzikas hits "Come What May" patiesībā tika rakstīts tā paša režisora filmai "Romeo + Juliet", taču neiekļuva tās soundtrakā.

Lielākā daļa no Mulenrūžas dejotājām ir savstarpēji ļoti atšķirīgas, viņu tēli ir veidoti pēc dažādiem populāriem vīriešu pasaules fetišiem. Taču tagad bez detaļām... Ja gribat, lai es pastāstu tieši šo sadaļu sīkāk, pabļaustieties par to komentāros. 

Nu un vēl - tiem, kas taisās paši filmēt kādas ekstrēmas filmiņas un tagad gudro par efektu izvēli: tās asinis, ko dažubrīd atklepoja Satīna, bija veidotas, miksējot sarkano pārtikas krāsu ar kukurūzas graudu sīrupu un ūdeni.

Kinofakti: I am Jack's Smirking Revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts


Komentāri (4)
Miks: sazin vai pēc katra šāda raksta ir jāsaka paldies? lai nu kā, man prieks, ka padalījies ar sev zināmajiem faktiem. Jāsāk strauji domāt par tiem apelsīniem.
06/02/2008 09:29
Džerijs Šterns: Paldies nav jāsaka, man jau pašam interesanti. Ja nepatiktu, nerakstītu :D Un viens 'apelsīns' man jau ir - esmu tevi reitingā panācis :D
06/02/2008 11:51
freeo: Interesanti.
20/08/2018 17:25
Liene: Piekrītu Mikam!
20/08/2018 17:25
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: