Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kinofakti: APTAUJA
Publicēts 1. oktobrī, 2008.
Nu jau tieši astoņus mēnešus es šeitan veidoju "Kinofaktu" sēriju, kurā līdz šim brīdim tapuši 27 raksti un šobrīd vēl 4 ir tapšanas stadijā. Rakstus lasa diezgan daudz apmeklētāju, statistika nereti ir iespaidīga - taču komentāru skaits turpretim ir niecīgs, jo raksti vairāk vai mazāk ir pašpietiekami un domāti vienīgi izklaidei, nevis diskusijas ierosināšanai. Lielākoties tos rakstu paša priekam, tomēr interesē, bez šaubām, arī lasītāju viedoklis - ko arī šeit mēģināšu izzināt.

Gribētos, lai šoreiz tomēr komentāri būtu - ar Jūsu viedokli par "Kinofaktu" sēriju. Kāda tā Jums liekas kopumā? Vai ir vērts to turpināt? Neko jaunu jau it kā šie raksti nepasaka - visus manis pieminētos faktus var pie labas gribas atrast interneta dzīlēs. Nerakstu arī par pārlieku aktuālām, jaunām filmām - biežāk izvēlos ko senāk redzētu un pēc paša gaumes. Varbūt ir kādi specifiski aktieri vai filmas, par kurām Jūs tomēr vēlētos redzēt mani rakstām? Ja nav slinkums, pamēģiniet norādīt arī sērijas "plusus" un "mīnusus".

Galvenie secinājumi, kurus gribētos izdarīt pēc viedokļu apkopošanas, protams, skar arī sērijas turpināšanu kā tādu. Jo laiku tā prasa diezgan lielu, bet ja nu gadās, ka šie raksti lasītāju nemaz neinteresē un statistika veidojas vien no nejaušiem apmeklējumiem, kas radušies sakarā ar portāla RSS plūsmas sindicēšanu citos portālos? Ja tomēr būs turpinājums, tad ir savukārt svarīgi tas, ko Jūs gribētu lasīt vairāk nekā manus individuālos prātojumus. Ja nu es pārāk aizraujos ar filmas tehnisko detaļu apcerēšanu, kamēr lasītāju patiesībā interesē, ar ko filmēšanas laikā pārgulēja galvenās lomas tēlotāja? Protams, te jāpiebilst, ka tādus faktus es tik un tā arī nākotnē rakstos neiekļaušu. Bet šoreiz to minēju tikai kā nekonkrētu piemēru.

Tātad, gaidu Jūsu viedokļus, ieteikumus un, bez šaubām, nesaudzīgu (tomēr konstruktīvu) kritiku!

Pašam tīkamākās tēmas no senāk aprakstītā:

http://jerry.mix.lv/articles/kinofakti-20-gadi-nav-skerslis

http://jerry.mix.lv/articles/kinofakti-floridas-donzuans 

http://jerry.mix.lv/articles/kinofakti-holivudas-amazone 

http://jerry.mix.lv/articles/kinofakti-siciliesu-velns 


Komentāri (12)
Antuanete: Noteikti gaidīšu sērijas turpinājumus - šos rakstus noteikti ar interesi izlasu! Tehniskas detaļas vai citi interesantumi par filmu - tas jau Tavā ziņā, galvenais - ka mazāk zināmi un līdz šim latviskajos medijos neapzelēti.
01/10/2008 15:53
Mikausis: Džerijam uznākuši mazvērtības kompleksi?
Kinofakti pārsvarā ir labs lasāmgabals. Patika fakti par Gredzenu pavēlnieku. Par komentāriem pie šīs sadaļas, manuprāt, nav ko uztraukties, jo tāpat kā pie dažiem citiem rakstiem komentāri varētu aprobežoties ar- es to (ne)redzēju, es to (ne)zināju, interesanti utt.
Ja lasītāji ir, tad jau tikai jāturpina
01/10/2008 17:25
Chirix: Es savukārt uzskatu, ka Džerijs var uzrakstīt ko labāku par kinofaktiem. Man daudz labāk patiktu lasīt viņa pārdomas par konkrēto filmu un kādu nebūt analīzi. Viņam jau bija laba recenzija par vienu teātra izrādi. Varētu tādā pat garā rakstīt par filmām.

Katrā ziņā Mikauša filmu apskati man patīk, bet kinofaktus par sevi interesējošām filmām cik uziet var atrast iekš IMDB.
01/10/2008 17:45
Androns: es tieshi otraadi uzskatu, ka tieshi visaadas analiizes anotaacijas mees jau esam atskatiijushies Naumanja un taas otras gudraas rakstos, bet kinofaktu seerija ir forshaaka ar to, ko parasti oficiaalaas analiizees neapskata. buutiibaa mees pashi jau visu varam visaadaas datubaazees atrast, bet forshi ir ka kaads to jautraa, tautai saprotamaa valodaa apkopo un uzraksta. prieksh kam tad mees skolaa ejam, ja pashi varam visu izlasiit?
01/10/2008 18:09
Chirix: Naumaņa un "tās otras gudrās"analīzes man arī piegriezušas un neņemu tās par pilnu.

Bet vienmēr ir vērts uzklausīt ko saka normāli, dzīvi cilvēki (nevis pašpasludinājušies kritiķi, kas cenšas sabāzt pēc iespējas vairāk nedzirdētu svešvārdu vienā teikumā).
01/10/2008 18:19
@ikis: Turpini savā garā Džerij! Tev labi sanāk.
01/10/2008 21:42
Garnele: Uzraksti par Hjū Džekmenu. Diezgan iespaidīgas filmās viņš ir filmējies. Varētu pieminēt rakstos arī, kurās multfilmās aktieri ir ieskaņojuši savas balsis, ja tas ir noticis, kāpēc tieši viņi. Attiecībā uz jebkuru aktieri/aktrisi - vēlos zināt, kāpēc šis cilvēks ir pievērsies aktiermākslai ar ko ir nodarbojies pirms tam. Interesē arī aktieru savdabīgie hobbiji, ārpus darba laika, ja tādi eksistē.
Gribētos arī rakstu par Alfrēdu Hičkoku, par viņa savdabīgajām filmām, šo filmu tapšanu, ideju smelšanās avotiem. Īpaši interesētu raksti par filmām, kas tapušas pēc komiksu motīviem.
02/10/2008 02:42
girgs: Ir labs, Džerij!Tā turpināt!
02/10/2008 08:34
Džerijs Šterns: mazvērtības kompleksa man nav :) es šeit vairāk cerēju nevis uz komentāriem "tā turēt, raksti vēl", bet noskaidrot vairāk vēlmju. paldies, piemēram, Garnelei. bet citiem jau ar :)

katrā ziņā, tuvākie raksti būs turpinājums par tiem pašiem hobitiem, jo tēma ir plaša, bet vēlāk ņemšu vērā arī jūsu ieteikumus gan šeit, gan privāta rakstura. ne vienmēr, protams, ir laiks regulāri uzrakstīt, taču šis pasākums man pašam patīk un tāpēc vienu varu garantēt - pavisam tas neapstāsies. gaidiet ar maisu :)
02/10/2008 13:34
Psychonaut: Nē nevajag Džerijam ieslīgt kinokritiķa jomā, viņš ir pārāk subjektīvs(ļoti) un kategorisks. Labāk, ja nav ko darīt, raksta tādā pašā stilā kā līdz šim.
02/10/2008 14:05
Jana: subjektīvi, bet man patīk!
15/05/2018 20:05
cinella: Man arī patīk.
02/09/2018 17:41
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: