Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kinofakti: Amerikāņu psihs
Publicēts 22. februārī, 2008.
Protams, kā gan vēl es varētu nosaukt rakstu, kurš vēstīs lasītājiem par Kristianu Beilu? Tieši tā viņu pazīst un atceras lielākā daļa kinomīļu, kaut gan arī bez šīs lomas viņam ir krājumā vēl vesela rinda lielisku tēlojumu.

Patiesībā gan Beils nebūt nav amerikānis - viņa bērnība un jaunība pagājusi Anglijā un Portugālē, un visbeidzot Kalifornijā.

Kristians Beils ir man viens no sirdij tuvākajiem aktieriem - un vienmēr, ejot uz filmu ar Beilu, es zinu, ka mani gaida kaut kas interesants. Kā pats Beils reiz izteicās intervijā - viņš ir interesanto, neparasto tēlu kolekcionārs un tieši tā izvēlas, kurās filmās piedalīties. Biznesmenis-slepkava, uz panākumiem nojūdzies iluzionists, grāmatu dedzinātājs un amatu apvienošanas kārtībā cilvēces glābējs...

Ne katrs gan zina, ka Kristians Beils ir mums, bijušajiem Padomju savienības iedzīvotājiem, stipri zināmāks, nekā mēs to varētu iedomāties. Viņa trešā loma (pirmās divas bija TV seriālos) bija viena no galvenajām lomām norvēģu, zviedru un PSRS sadarbības filmā "Mio, mans Mio" (1987), ko visai bieži redzējām TV ekrānos bērnībā.

Manai ausij īpaši tīkama detaļa ir Beila aizraušanās ar dažādām valodas īpatnībām - izloksnēm, akcentiem, dialektiem... Viņš katrā filmā runā citādi. Taču arī tēlojums, bez šaubām, aizķer. Reizēm domāju - interesanti, kāds gan būtu bijis "Amerikāņu psihs", ja Kristians Beils, kas bija filmas autoru pirmā izvēle, to būtu atdevis Leonardam DiKaprio? Patiešām tāda iespēja pastāvēja, kādu brīdi tā bija pat nolemts, līdz filmas veidotāji tomēr nolēma atgriezties pie sākotnējās izvēles. Toties viņš pats vēlāk gandrīz "nočiepa" lomu tam pašam DiKaprio filmā "Titāniks" un Orlando Blūmam filmā "Karību jūras pirāti".

Lai filmētos bezmiega mocītā Trevora Reznika lomā "Mašīnists", viņam nācās strauji nomest svaru. No viņa apmēram 180 mārciņām filmēšanas brīdī bija palikušas vien ap 120; pats aktieris taisījās samazināt svaru līdz 100 mārciņām, taču tas viņam netika atļauts. Viņa diēta sastāvēja no vienas konservēta tunča bundžiņas un viena ābola diennaktī. Tas ir kinopasaules rekords - nomest 63 mārciņas svara speciāli lomas tēlošanai. Jāsaka gan, ka Beils tādējādi visai pamatīgi pabojāja sev veselību, jo uzreiz pēc filmēšanās šai filmā viņām nācās strauji uzņemt svaru, lai filmētos Betmena lomā. Starp citu, grupas Nine Inch Nails fani sapratīs mani, kad teikšu - jā, tā nav nejaušība, Trevora Reznika vārds patiešām ir veltījums Trentam Reznoram.

Ārpus aktiera karjeras Beils ir liels dzīvnieku mīļotājs un darbojas vairākās to aizstāvības organizācijās. Viņam pašam mājās ir divi suņi un trīs kaķi. Kopš 2006. gada neēd sarkano gaļu. Tāpat Beils darbojas arī ielu bērnu atbalsta organizācijās.

Kinofakti: 20 gadi nav šķērslis 

Kinofakti: Floridas donžuāns 

Kinofakti: Vorneru ģimenes lepnums 

Kinofakti: Gotham city 

Kinofakti: Dzimis Honkongā 

Kinofakti: I'll be back

Kinofakti: Rembo izmaina pasauli 

Kinofakti: Come what may

Kinofakti: I am Jack's smirking revenge

Kinofakti: Tautai jāzina savi varoņi

Kinofakti: The Matrix 

Kinofakti: Montija Pitona spams

Kinofakti: pirmais un varbūt arī pēdējais raksts

 


Komentāri (4)
Miks: šitais čomiņš man ļoti labi iet pie sirds :)
22/02/2008 11:58
Renars L: Viennozīmīgi labs aktieris.
22/02/2008 12:04
Chirix: Amerikāņu psihs mani neuzrunāja, toties Equilibrium ieņem augstu vietu manā personīgajā filmu top10
22/02/2008 19:01
dusk: Viņam padodas psihus, dīvaiņus tēlot. Rescue down ir interesants movis, tomēr nav īsti priekš viņa. Labākās filmas jau ar viņam ir psihs (gan īstajā, gan Shaft), mašīnists, iluzionists, betmens. Mio ārpus konkurences, jo sīkais. Pārējie muvji ir nu tā, vai vispār nekādi. Viņš nav daudz filmās filmējies.
24/02/2008 21:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: