Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Geji pret gejiem
Publicēts 23. maijā, 2008.
Skaļš nosaukums, lai piesaistītu Jūsu uzmanību.. Bet lietas būtība ir mazliet sarežģītāka - sākusies sava veida kauja starp organizācijām, kas sakās pārstāvam seksuālās minoritātes un aizstāvam to tiesības. Šoreiz pirmais sitiens nācis no pasaules mēroga apvienības ILGA un tās nodaļas "ILGA-Europe" - pa "ILGA Latvija".

ILGA ir starptautiska lesbiešu un geju organizācija, kurā ietilpst dalīborganizācijas no visas pasaules; Latvijā tāda kopš 2005. gada bija "Geju un lesbiešu jaunatnes atbalsta grupa", kura 2006. gadā bez ILGA akcepta nomainīja nosaukumu uz "ILGA Latvija"; arī vēlāk ILGA nedeva savu piekrišanu veiktajām izmaiņām. Tobrīd sākās pirmās domstarpības, kuras šobrīd ir izaugušas līdz nopietnam konfliktam - jau tuvākajā ILGA kongresā tiks lemts par "ILGA Latvija" izslēgšanu no starptautiskās organizācijas sastāva.

ILGA vadība paudusi viedokli, ka "ILGA Latvija" ar šo nosaukuma nesankcionēto maiņu maldinājusi sabiedrību, kompromitējusi starptautiskās organizācijas reputāciju un radījusi problēmas geju un lezbiešu kopienai.

Tomēr šai gadījumā būtu jārok nedaudz dziļāk un jāatceras apmēram gadu senos notikumus Latvijā, ko arī pats nesen pieminēju mix.lv komentāros, runājot par gaidāmo 2008. gada praidu. Kad sabiedrība gatavojās 2007. gada praidam, tieši "ILGA Latvija" bija tā apvienība, kas, neskatoties uz saviem darbības mērķiem, tomēr norobežojās no piedalīšanās praidā un tā organizēšanā, paužot viedokli, ka šādi pasākumi tikai provocē Latvijas sabiedrību un vairāk kaitē, nekā veicina geju un lezbiešu tiesību ievērošanu valstī.

Minētā izrīcība, protams, nekādi nevar patikt tiem, kuru politiskā un finansiālā karjera balstās uz sabiedrības provocēšanu... Tāpēc arī tagad ir izvēlēts upurjērs, kam tiks "piešūtas" visas vainas.


Komentāri (3)
svenskterror: tu esi lasījis ILGA ģenerālsekretāra Filipa Brauna paziņojumu? tas lēmums vispār netiek pieņemts latvijā, dooh... ILGA kā federācija ir tiesīga izslēgt kādu organizāciju no sava sastāva. šajā gadījumā ILGA Latvija nostājas pret vairāk nekā 600 (!) ILGA dalīboprganizācijām visā pasaulē. tā lūk. un nav ko te pīt iekšā Mozaīku.
28/05/2008 22:37
Džerijs Šterns: A kur es kaut vienā vārdā esmu pieminējis Mozaīku? Starp citu, laikraksta Diena, kurā tu pats strādā, žurnālisti rakstā par šo pieminēja tieši to pašu argumentu, cik skatos.
29/05/2008 11:21
svenskterror: 1. es nestrādāju dienā. un man nav zināms, uz kuru rakstu tu atsaucies.

2. ja runā par praidu, tad skaidrs, ka tas attiecas arī uz mozaīku. kas tad praidu organizē?

3. un uz kuriem tad attiecināms šis - "Minētā izrīcība, protams, nekādi nevar patikt tiem, kuru politiskā un finansiālā karjera balstās uz sabiedrības provocēšanu"? kuru karjera? un uz kādu provocēšanu balstās? kāpēc tu bez jebkāda pamatojuma nostājies nopride un šīs te pašpasludinātās ILGA Latvija pusē, saucot praidu par provokāciju?
03/06/2008 22:53
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: