Profesija: graustologs
Mājas lapa: http://whiterabbit.lv

es biju tas melnais kaķis, kas pārskrēja tev ceļu

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Arī Hitlers dedzināja grāmatas
Publicēts 16. decembrī, 2008.
Tā saka Latvijas Grāmatnieku ģilde, kas iecerējusi šoceturtdien, 18. decembrī pl.8:30 no rīta paust savu sašutumu par PVN likmes četrkārtīgu palielināšanu grāmatām, sakraujot pie valdības ēkas simbolisku grāmatu sārtu. Vai tam pielaist uguni, palikšot valdības ziņā...

"Valdības un parlamenta attieksme pret grāmatām Latvijā ir līdzvērtīga Hitlera inspirētajiem grāmatu sārtiem Vācijā 1933. gadā," teikts medijos izplatītajā paziņojumā. "Ar šo soli tiek apdraudēta latviešu valoda un tradicionālās kultūras vērtības, kā arī sabiedrības tiesības uz kvalitatīvu izglītību un informāciju."

Akcijā pret PVN likmes paaugstināšanu grāmatām tiek aicināti piedalīties visi, kam rūp latviešu valodas liktenis. Piketa dalībnieki tiek lūgti paņemt līdzi kādu grāmatu un svecīti. Sadarbībā ar Latvijas bibliotekāriem, Latvijas Lasīšanas asociāciju, Latvijas Bērnu un Jaunatnes literatūras padomi, Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju, Latvijas Mācību apgādu asociāciju, Latvijas Grāmattirgotāju asociāciju un Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociāciju akciju rīko Latvijas Grāmatnieku ģilde.


Komentāri (4)
Aikis: labs!
16/12/2008 15:52
valodze: Es VĒLOS, lai mani atbŗīvo no tonnām neejošu mēslu drukāšanas-nevajadzīgām,neglītām bērnu grāmatām,tukšām nesaturīgām rokasgrāmatām un enciklopēdijām ar saturu pāris rindiņas un tikai bildēm,neskaitāmiem agrāk izdotu darbu atkārtojumiem,desmitiem tostu,citātu,pantiņu,visādu pseidopētnieku darbiem par vēsturiskiem,sociāliem notikumiem,nenormālos daudzumos izdotām pašārstēšanās padomu grāmatām-kas tik nav slinks,tas raksta padomus,un tml,
UN TAD MAN PĒRKOT GRĀMATU,NEBŪS PATIESĪBĀ JĀSAMAKSĀ ARĪ PAR VISIEM STULBAJIEM UN NEVEIKSMĪGAJIEM IZDEVUMIEM.laikam sakrājies tik daudz,ka nu jau jādedzina.
Ja ir laba grāmata,viņu izpērk zibenīgi,neskatoties uz cenu
Izvēlaties lētāku papīru,mīkstos vākus,normālu saturu-un nebūs jātrako
Izdevēju tagad tik daudz,tas ir pilnīgi normāli,ka izdzīvos labākie-saviesušies tik pat daudz kā būvnieki,uz ātru peļņu cerēdami.
Mana ģimene ir liela grāmatu lasītāja,mēs pie visām cenām esam tērējuši apm 50-70ls mēn grāmatām,arī turpmāk,tikai skaits sarūk.
es pat netaisos IZDEVĒJUS atbalstīt,viņi tādi paši uzņēmēji kā visi,tagad atcerējās skolas bērnus pieaukt,bet vai kad kāds izdevējs būtu atcerējies bērnu namus invalīdus ,nabadzīgas ģimenes apdāvināt-kaut ar pašu drukātajām,nelikvīdajām grāmatām,nerunājot par labajām,Un bibliotēlkām-esat pa kādam eksemplāram dāvinājuši?KO TAD TAGAD TAUTU PEISAUCAT
16/12/2008 19:10
Diana: Nemuldi, ja nezini, par ko runā. Pirmkārt, ir dāvinātas grāmatas - bērnu namiem, slimnīcām, skolām, pansionātiem, bibliotēkām. Ne vienmēr par to tiek plaši izziņots reklāmas nolūkos. Otrkārt - kāda zibenīgā izpirkšana? Vēl tagad veikalos stāv kaudzēm patiesi labu grāmatu, pat ne ar milzīgu cenu. Treškārt, izdevēji ir CENTUŠIES ieviest mīksto formātu, bet vienmēr atdūrušies pret tautas nepatiku - ja lēts, tātad mēsls, dodiet man glītus, cietus vākus, jo grāmatai jāizskatās pēc grāmatas! Turklāt paturiet prātā, ka cenu atšķirība ir kaut kādi pārdesmit santīmi, jo mīkstie vāki neatrisina tekošo izmaksu problēmu. Runāt visi vienmēr ir gudri, pat ja neko nejēdz no apspriežamā temata.
16/12/2008 19:25
Liene: Es vispār grāmatas nepērku. Par dārgu..
15/05/2018 19:28
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: